Домашній інкубатор: скільки коштує та від чого залежить ціна?

Экология >> 26.01.2021
Домашній інкубатор: скільки коштує та від чого залежить ціна?

Кожна людина з власною птахофермою знає, що інкубатор — це незамінна в господарстві річ. Без інкубатора доводиться власноруч конструювати його аналог, який все одно не здатний досягти тієї ж ефективності. Як наслідок ми маємо дуже низьку виводимість молодняку на птахофермі. Це стосується усіх видів сільськогосподарських птахів: курей, перепелів, гусаків, вуток, навіть фазанів та голубей. Ми детальніше розповімо вам про найбільш важливі характеристики інкубатора, які й впливають на вартість. Ви дізнаєтеся, на чому можна заощадити, а на чому цього краще не робити.

Від чого залежить ціна інкубатора для яєць?

Факторів, які впливають на ціну інкубатора, безліч. По-перше, місткість та універсальність. Чим більше яєць поміститься в інкубаційній камері, тим більш об’ємним його роблять. Це збільшує витрати, робить інкубатор дорожчим. Певні технічні складнощі пов’язані зі створенням універсальних умов, які дозволять вирощувати в камері як курчат, так і гусенят, перепелів та молодняк інших птахів.

Другий фактор, який є не менш важливим — це тип інкубатора. Дешевле ручні моделі, в яких немає поворотного механізму. Наявність поворотного механізму збільшує вартість, але й робить інкубатор більш зручним та корисним. Типів інкубаторів для яєць з поворотним механізмом два: механічні та автоматичні.

Управління мікрокліматом також впливає на сумарну вартість пристрою. ТЕНовий обігрівач дорожче, ніж ламповий. Однак, і ефективність вище: він більш рівномірно розподіляє тепло по всій території камери. Наявність автоматичного клімат-контролю — додаткова перевага якісного інкубатора. Купити його — збільшити вірогідність 100% виводимості в декілька разів.

На чому точно не треба заощаджувати, щоб купити інкубатор для яєць?

Не слід заощаджувати на наявности поворотного механізму. Без нього ви будете витрачати багато часу на перегортання яєць. До того ж, поки ви це будете робити, яйця будуть прогріватися нерівномірно. Це вплине на показники виводимості молодняка. Задохликів в цьому випадку буде значно більше.

Не слід також заощаджувати на обігріві. Рівномірний обігрів важливий для майбутніх пташенят.

На чому можна заощадити, щоб купити інкубатор недорого?

Якщо вільних грошей небагато, то заощадити все ж таки можна. Наприклад, не обирайте інкубатор з овоскопом. Придбати цей пристрій можна окремо за більш привабливу ціну. Інкубатор також може бути компактним та не дуже містким, якщо ви не вирощуєте багато пташенят. Для невеликої ферми не потрібні великі камери.

Окреме придбання брудеру — це також необов’язкові витрати. Можете просто купити інкубатор і використовувати замість брудера. Однак він обов’язково повинен працювати на ТЕНовому обігріві. В цьому випадку лампові моделі зовсім не підійдуть.