Робота в Ізраїлі – програми

Экономика >> 17.11.2017
Робота в Ізраїлі – програми

Для тих хто вирішив зв’язати своє життя з працевлаштуванням у іншій країні, слід роздивлятись усі можливості. На сьогоднішній день найбільш привабливі програми для працевлаштування іммігрантів надає Ізраїль – країна з високою заробітною платою та рівнем життя. Отримати роботу в Ізраїлі не так важко як може здатися спочатку.

Спеціальні програми з працевлаштування

Законодавство Ізраїлю розробило ряд програм, які дозволяють виїхати в Ізраїль з метою працевлаштування. Програма має на увазі під собою надання роботи людині, який відповідає їх вимогам. Основними вимогами для участі в програмі є:

  • Вік від 25 до 55 років.
  • Жіноча стать. Ця вимога не є основним, але жіночої статі віддається більше переваги, ніж чоловічому.
  • Порядність.
  • Добродушність.
  • Працьовитість.

Робота за цими програмами є роботою доглядальницею або частковий догляд за людьми похилого віку та недієздатними людьми. Подібне працевлаштування на увазі роботу з проживанням на одній території з людиною, який потребує догляду.

Робота доглядальницею в Ізраїлі

У різних програмах передбачаються свої умови працевлаштування. Але в основному багато надають не тільки житло, але і харчування. Вартість програми становить одна тисяча доларів. Цю суму оплачує безпосередньо та людина, яка шукає роботу.

Працевлаштуватися можна як в медичний заклад - хоспіс, так і на дому з постійним проживанням.

Така робота є цілком легальною і має всі законні підстави. Роботодавець надає найманому робітникові безкоштовну медичну страховку, щорічну відпустку і вихідні. Величезною перевагою є те, що можливо влаштуватися на роботу навіть не знаючи національної мови Ізраїлю - івриту. Це відбувається через велику кількість в цій країні репатріантів (людей, які мають єврейське коріння, але виросли в іншій країні) і російськомовного населення.

Робота в хоспісі

Даная програма надає можливість вибору людині того роботодавця, який йому сподобається. В обов'язковому порядку складається трудовий договір, який фіксує всі основні умови і зобов'язання щодо трудового процесу.

Існують кілька версій програми, які мають незначні відмінності в основних вимогах. Для багатьох з них стать не має значення, важливо лише духовна складова людини. Це відмінна перспектива для сімейних пар, які вирішили поїхати попрацювати в Ізраїль, так як програма не виключає можливості відвідування країни з чоловіком або дружиною.

Контракт між роботодавцем і найманим робітником полягає на один рік. Якщо після закінчення терміну обидві сторони задоволені, існує можливість продовження договору на більш тривалий термін. Максимальний термін продовження становить вісім років.

На 2017 рік такий спосіб переїзду в Ізраїль став найбільш популярним і затребуваним. Дізнатися про програми можна в посольстві або в інтернеті. Пам’ятайте що робоча віза може бути продовжена до 5-ти років.