Одяг для комфортного сну: основні вимоги

Общество >> 27.07.2016
Одяг для комфортного сну: основні вимоги

Якщо для одежі, яку ми вдягаємо на роботу або на свята, основним критерієм вибору є зовнішній вигляд, це зовсім не стосується одежі для сну. Тут найголовнішим є відчуття комфорту, а не зовнішній вигляд. Вітрини сучасних магазинів хизуються різноманіттям одягу для сну. Як серед усього цього вибрати саме те, у чому вам буде максимально зручно відпочивати?

Найкращі тканини для нічної білизни

Перед тим як купувати нічну білизну, треба визначитися, з якого матеріалу вона повинна бути. На сьогоднішній день на прилавках є безліч моделей з різних тканин. Але далеко не кожна підійде з точки зору користі для здоров’я.

Синтетичні тканини не дадуть змоги вашому тілу відпочити, тому їх частка має складати не більше 20%. Найкращими матеріалами є натуральні: шовк, бавовна, трикотаж, атлас і фланель. Ніколи не купуйте нічну білизну з поліаміду, нейлону або лайкри, оскільки тіло буде дуже пітніти, навіть може з’явитись алергія. Не менш важливу роль відіграє фасон та крій. Одежа не повинна бути занадто тісною. Її шви мають бути тонкими та мало помітними, щоб не спричиняти дискомфорт. Бажано відмовитись від декоративних прикрас на піжамі.

Фасони та моделі

Фасон одежі для сну може бути різним: від зимового варіанту, який включає в себе штани і довгу футболку, до комплектів із коротких шортів та майок. Якщо піжами вам не до вподоби, то можна придбати нічну сорочку. Вибір залежить від ваших особистих уподобань, оскільки ніхто, окрім вас, не зможе сказати, що для вас бути комфортнішим.

Серед найбільш поширених моделей є наступні:

  • Піжама. Класичний варіант має вигляд футболки або кофтинки з довгими рукавами та штанів. Такі моделі дуже зручні для зимового періоду. Для теплого сезону слід обрати кофти з коротким рукавом або майки, шорти або штани до колін.
  • Пеньюари, сарафанчики і сорочки для сну. Довгі нічні сорочки мають дуже ефектний вигляд. До них в комплекті йде легкий пеньюар. В ньому не дуже зручно спати, оскільки дуже легко може заплутатись у ваших ногах. Сарафани або плаття на лямках часто є досить тісними. Також лямки можуть спадати або надавлювати шкіру.
  • Спідня білизна. Комплект білизни складається із трусиків та топа. Відмінність полягає в тому, що ліф не має кісточок, щоб не стискати груди під час нічного відпочинку.
  • Сексуальна білизна - мереживні боді і трико, відверті трусики, крихітні халатики з прозорої тканини. Все це радше призначено для спокушання, ніж для спокійного сну.

Існує ще один варіант нічної одежі – її відсутність. У кожної жінки свої звички, проте головне, щоб вам було зручно та тепло!